Weekendens træning

Efter jeg var ude og hyrde to dage i træk med Kopy i sidste uge, har han lige siden syntes, at jeg er verdens bedste 😀

Ja, det måtte jeg jo så udnytte og jeg trænede derfor lydighed med ham igår, lørdag. Og hold dog op, hvor det gik godt! Han kan lave den flotteste fri ved fod – når han altså lige er motiveret – og det var han bestemt igår. Den nye “abehånd” og skinketern hjalp også motivationen på vej 😉

Indkald med stå går nu ganske godt – Kopy laver en flot stå, men tempoet hjem mangler – det gør det sådan set generelt i alle øvelser, han skal løbe hen til mig – men det er da heldigvis blevet meget bedre. Han galloperer ihvertfald nu når han løber tilbage med apport-bukken 🙂

Dirigering ved keglen er han også ved at være sej til, så nu skal jeg bare have udskiftet boldene med apport-bukke. Men fjern-dirigeringen er blevet noget rusten, så det var nærmest som at starte forfra. Stå-sit-dæk under gang går bedre og bedre – dog skal jeg stadig bruge håndtegn, hvis han skal indtage positionerne hurtigt. Næseprøven gik over al forventning; Kopy fandt hurtigt den rigtige, jeg roste idet han tog den op og svang med abehånden, og sørme om han ikke galloperede tilbage med klodsen – og helt uden at tygge i den 😀

I dag skulle jeg hente noget foder, og vi aftalte at jeg skulle hente det i ridehuset, hvor KAF træner. Jeg har været ude hele dagen i dag, kom hjem, og tog Kopy på en lang tur. Synes ikke jeg ville forlade ham igen, da jeg skulle køre, så jeg tog ham med derop. Til træningen løb de baner, og jeg fik lyst til at prøve at løbe banen med Kopy. Det fik jeg lov til 🙂 Kombinationen af en propmæt og træt fører og en tændt hund, var dog ikke den bedste. Kopy kunne nærmest ikke huske hvad en slalom var, felter glemte han at vente på.. men ellers løb han nu meget pænt – når jeg fik vist ham det rigtige 😉

Ja, så nu tror jeg, at jeg har fundet Kopy’s motivationsknap – jeg skal bare tage ham ud og hyrde, så synes han jeg er fantastisk 😀