Familiebesøg og hyrdetræning

Jeg har været på en forlænget weekend i Jylland og besøge min familie samt Jette & Stig (mine hundes opdrættere).

Familien
Min dejlige niece havde ventet længselsfyldt på, at jeg skulle komme og var klar til at vise mig, hvad hun havde lært at nye ting – og denne gang var det at kaste en hulahop-ring og få den til at trille tilbage til sig 😉 Nysgerrige Sookie skulle lige se, hvad det var, hun lavede, så det varede selvfølgelig ikke længe inden Sookie var en del af cirkusnummeret 🙂 Min niece lærte Sookie at gå igennem hulahop-ringen – og var ganske stolt over, at hun kunne træne hund 😀

Sookie deler jo sol og vind lige, så min skønne nevø skulle også have have hendes opmærksomhed. Han plejer ikke at være så interesseret i hunde, men Sookie vandt alligevel hans hjerte 🙂

Min hund 😀
Da jeg kommer op til Jette & Stig, genkender Sookie stedet og løber glad ind. Sookie’s mormor Kadidja på 11 år kommer ud og leger med hende – hvilket herligt syn, at se en så gammel hund stadig være så glad og rørig. Jeg ville lige gå tilbage til min bil og hente mit kamera, så jeg kunne få taget nogle billeder af dem. Da jeg skal til at gå ud af lågen, for at komme ud til min bil, kommer Sookie styrtende og vil med mig – hold op, hvor blev jeg glad 🙂 Ja, jeg havde ikke lige troet, at hun allerede havde bundet sig så meget til mig, at mødet med hendes barndomshjem og mormor betød mindre end at skulle med mig!

Legekammerater
Sookie fik leget med mange af sine gamle legekammerater, såsom hendes mor Rita, mormor Kadidja, far Yoda, legeonkel Rusty, bedste ven Jessie (de har samme morfar), Meg og flere. Her er nogle af de bedste billeder (klik på billederne for at se dem i større gengivelse):

Sookie leger med mor Rita

Sookie leger med mor Rita

Sookie leger med mor Rita

Sookie leger med mor Rita

Sookie leger med mormor Kadidja

Sookie leger med mormor Kadidja

Hyrdetræning
Udover at Sookie fik leget en del, fik vi også prøvet at hyrdetræne lidt – altså på fangefold. Jette har en rigtig stor fangefold af trådhegn, små 20m i diameter – en helt fin størrelse, når fårene holder en naturlig afstand til os mennesker (altså ikke lommefår, der går og træder en over tæerne). Første gang Sookie var på, kunne det se ud til, at det bare var hendes løbeinstinkt, der var blevet tændt, for hun spurtede rundt om fangefolden med halen båret for højt. Jette guidede mig til, hvordan jeg skulle flytte får og så stå stille og kigge på fårene – og derefter var det tydeligt, at Sookie begyndte at koncentrere sig, stoppede med at styrte rundt og gik i balance hver gang – sådan, super dygtig hund! 😀

Jeg kan godt lide at træne på fangefolden, for det giver mig en mulighed for at være helt i ro og udstråle, at jeg har styr på tingene – hunden skal jeg sådan set ikke koncentrere mig om, den er jo ude på den anden side af hegnet (som får hunden til at holde afstand til fårene), så jeg skal kun tænke på at flytte på fårene – det er jo nemt 😉

Sookies helsøster Miss Marple

Sookie's helsøster Miss Marple

Senere på dagen fik jeg set Sookie´s helsøster Miss Marple på får – hold op, hvor er hun dygtig! Sookie prøvede igen at træne på fangefold, og det gik også bare så fint – helt imponerende, hvor hurtigt hun kan vende og hvor hurtigt hun finder balancepunktet 😀

Bagefter fik Sookie muligheden for at lege med sin søster og den flotteste aussie-hvalp på et ½ år – men de havde ingen interesse, for fårene var der jo stadig- og Sookie, der ellers er så god til at spotte, når der er en unghund i en kilometers radius! Men fedt, for så er hun nu tændt på at arbejde 🙂

 

Dag 2
Da jeg ankommer næste dag, skal jeg til at bære Sookie ned fra bilen. I det samme kommer Stig ud og da Sookie hører Stig’s stemme, springer hun ned fra bilen (som hun ellers ikke tør, for der er langt ned – og hoppe ind i Jette’s bil turde hun også, for den bil kører en ud til fårene 😉 ). Ja, så nu ved jeg, at det bare er den rigtige motivationsfaktor, der skal til, når hun skal overskride nogle grænser.

Yoda hyrder

Yoda hyrder

Yoda hyrder

Senere fik jeg mulighed for at se Sookie’s far, Yoda, på får – det var så fedt, for Sookie ser ud til at arbejde som han. Så nu ved jeg, hvad jeg har i vente 🙂 Ja, tempoet og stilen er ret så forskellig fra Kopy’s – og derfor var rigtigt godt at se, hvordan Yoda arbejder – for ellers har man det jo med at relatere sine erfaringer med træningen af ens nye hund – og Kopy’s og Yoda’s/Sookie’s stærke og svage sider er ihvertfald forskellige.

Den sidste gang, jeg havde Sookie på fangefolden, ville jeg lige teste, om hun havde forstået “lay down” – det går jo fint, når vi træner det på gåturen, når hun er lidt træt 😉 Da jeg kan se, at Sookie står i balance, siger jeg “lay down” og sørme om hun ikke lægger sig ned! Super sejt – tror I lige, at jeg står med armene i vejret?! 😉

Pånær en enkelt gang, så lægger hun sig ned hver gang (og den ene gang var sikkert fordi græsset var højt der, så hun ikke kunne se fårene, hvis hun lagde sig ned (ja, gode undskyldninger kan man altid finde 😉 ).

Arv
Det er nu skønt at kunne se både mor, mormor og far til ens hund, for det giver én et indtryk af, hvad man kan vente – og så se, hvem hunden har arvet hvad fra 🙂 Sødmen og legeglæden har Sookie arvet fra sin mor og mormor – og hurtigheden fra sin far! 

lynhurtige Yoda

lynhurtige Yoda

 Jeg glæder mig enormt meget til vi rigtigt skal starte på træningen – ja, det gælder både hyrdetræning og agility.

 

Besøg af Elliot
Og hjemme igen – har Elliot været på besøg i et par dage. Elliot er den fødte fotomodel – han elsker at blive fotograferet 🙂

Sookie og Elliot
Sookie og Elliot

Flere billeder
Jeg har ikke lige været helt enig mht billeder og denne blog, så I kan se nogle flere billeder fra turen til Jylland på mit Picasa Webalbum.