Forstyrrelser og træningsplaner

Jeg er nok ikke den mest strukturerede, når det kommer til planlægning af selvtræning. Da jeg trænede lydighedsprogrammet med Elliot og Kopy, havde jeg en seddel i tasken, hvor alle øvelserne stod på – både for den klasse de skulle op i samt den næste. Inden jeg startede med at træne, kiggede jeg sedlen igennem og besluttede mig for, hvad jeg ville træne (på baggrund af, hvordan sidste træning gik og hvor vi havde de største udfordringer – og ikke mindst, hvad jeg selv brændte mest for). Det fungerede nu fint.

Jeg træner ikke lydighedsprogrammet med Sookie, men indtil videre kun flatwork (agilityhandlingsøvelser uden forhindringer). Her har jeg ikke lige en seddel i lommen (ved eftertanke burde jeg måske få lavet mig en 😉 ), men plejer at beslutte mig for, hvad jeg vil starte med inden jeg går ud i parken.

I forhold til boldbanerne, hvor jeg trænede lydighed, kommer der flere folk og hunde i parken og det giver jo en del flere forstyrrelser (bl.a. folk, der kommenterer min dygtige hund; og børn, der gerne vil deltage; løse hunde, der kommer hen for at hilse på). Jeg kunne jo vælge at tage om på boldbanerne og træne, hvor der som oftest ikke er andre (end boldspillere). I stedet har jeg valgt at ændre på træningsplanen og tilpasse den omstændighederne, altså forstyrrelserne.

Er der kommet børn, som gerne vil deltage, så har jeg brugt dem til at zig-zag’e imellem; have dem stående tæt i løbebanen mod fremsendelsesbøtten/-legetøjet; have dem til at løbe rundt i en cirkel sammen med os – som til udstilling. Børnene synes det er enormt sjovt at være med i træningen, og jeg får lært Sookie at koncentrere sig om den opgave, jeg har sat hende til.
Er det hunde, der er kommet, får Sookie lov at hilse. Når de lige har hilst, finder jeg legetøj frem og løber afsted mens jeg kalder – og så er jeg og legetøjet i langt de fleste tilfælde meget sjovere end den anden hund 🙂 På den måde, er det Sookie selv, der vælger, at det er langt sjovere at lave noget med mig end at lege med den anden hund.

Det ser ud til at være helt okay at gøre brug af forstyrrelserne på den måde – ihvertfald løb Sookie ikke hen til de andre hunde til hvalpeagility i mandags 😀