Vi er startet på spring og springteknikøvelse

I søndags prøvede jeg for første gang at lade Sookie gå på en del af balancebommen, der lå på jorden samt at træne springteknik. Til springteknik-træningen stillede jeg 5 spring op med 1,8 meters afstand imellem (og overliggeren var sat op på 10 cm). Jeg sendte hende over springene 3 gange – og som jeg kunne se fra vinklen hvor jeg stod, så gik det rigtig fint.
Hun fik en pause og fik lov at lege med et par andre hunde – nok lidt for længe, for da jeg skulle prøve igen, var hun helt flad og sprang/travede igennem springene.

Jeg har funderet lidt over, hvordan og hvor meget jeg vil træne springteknik i den kommende tid. Jeg har besluttet mig for, at før jeg begynder at træne så meget springteknik, må jeg først have gjort et spring mere spændende. For lige nu har et spring ikke den store værdi for Sookie – forstået på den måde, at hun endnu ikke har erfaret, at der følger stor belønning med et spring.
Min næste tanke var, hvordan gør jeg et spring spændende? Jeg har lige set DVD’en 2×2 slalom træning (har dog først tænkt mig at starte slalomtræning, når Sookie er blevet 15 måneder), men måden man får hunden til at finde slalom spændende, kan jo også bruges til at gøre et spring spændende.

Jeg stillede et spring op med overliggeren på den laveste højde, som er ca 5 cm (så nemt med et Ready Jump). Jeg startede med at stå helt tæt på sidestøtten. Så snart Sookie nærmede sig springet, fik hun en lækker godbid. Det varede ikke længe inden hun havde forstået, at hvis man gik/sprang over på den anden, så fik man lækre godbidder 🙂

Planen er nu, at i den kommende tid, skal jeg have bygget mere værdi i springene for Sookie. Målet på sigt er, at hun selv begynder at søge springet lige meget hvor langt hun er væk fra det og uanset vinklen hen til det. Dog vil jeg også træne springteknik, når hun har erfaret at et spring er lig belønning 🙂