Endnu et hyrdekursus

Tirsdag og onsdag stod den igen på hyrdekursus, denne gang havde Charlotte arrangeret, at Erik Holmgaard kom og underviste. Det er lidt af et program, Sookie blev præsenteret for (to-dages hyrdekursus, en dags pause, og igen to-dages hyrdekursus). Sookie klarede det flot, men var godt nok også træt onsdag aften (og det var jeg sådan set også 😉 ).

Med fokus på fårene

Med fokus på fårene

Sookie er ganske tændt på fårene og jeg synes egentlig det gik ret godt. Først stod Erik sammen med mig hos fårene og forklarede og viste, hvad jeg skulle gøre. Jeg prøvede så at stå selv med fårene og gøre som jeg havde lært – og det gik bare så flot!

Anden dagen synes jeg ikke var helt så succesfuld. Sendte jeg Sookie venstre vej rundt om fårene, og var kommet om til balancepunktet, lagde hun sig på “lay down” kommandoen. Når jeg sendte hende højre vej rundt om fårene og var nået balancepunktet, fortsatte hun med at løbe og ville helt om og stoppe fårene. Så jeg kæmpede med at holde hende bagved fårene og få hende til at tage “lay down”. Jeg fik en del tips til, hvordan jeg skulle gøre, og de virkede – men nogle gange nåede hun at løbe rundt – hun løber ikke ind til fårene, hun bliver ude i stor afstand, så hun på ingen måder stresser fårene.

Sookie på vej i balance

Sookie på vej i balance

Set i bakspejlet, har Sookie nok været lidt mentalt træt på sidste træningspas – så meget er hun jo ikke vant til at lave og slet ikke så mange dage i træk. Egentlig klarede hun at være koncentreret meget længere end jeg havde troet – måske fordi hun er i så god form?! 🙂