Hyrdekursus

I dag har jeg været på hyrdekursus med Sookie. Kurset blev afholdt på Lolland hos Karina og Jette Friis-Jensen var instruktør. På kurset deltog Sookie’s storesøster, Bess, som jeg ikke havde mødt før. Det var første gang Bess skulle prøve at hyrde, og ingen tvivl, Bess har instinkt 🙂 Det så rigtig flot ud – ligesom første gang Sookie var på får, så løb Bess om i balance og lagde sig ned.

Sookie's storesøster Bess

Sookie's storesøster Bess

Første gang Sookie var på, var hun liiiidt fræk og havde svært ved at ‘høre’ kommandoen “lay down”. Sookie vil gerne fræse rundt – i stor afstand fra fårene – men hun skal stoppe, når jeg siger det og ikke når hun selv synes…
Så jeg øvede i stedet fradrivning, hvor vi begge gik bag fårene og jeg havde en lang snor i Sookie, så jeg kunne stoppe hende, når hun ikke udførte “lay down” kommandoen. Det gik faktisk rigtigt fint og kun et par enkelte gange, lagde hun sig ikke ned på første kommando.

Anden gang vi var på, startede jeg med at gå frem mod fårene med Sookie, og gentog lige “lay down” nogle gange. Jeg sendte Sookie rundt for at hente fårene i en større afstand end første gang – ca 30-40 m fra fårene – og det hjalp sjovt nok på løberiet – Sookie løb i en flot stor bue omkring fårene og lystrede Lay Down, når hun var i balance – woohoo, det var svært at få armene ned 😀

Jeg købte en nyt plys-legetøj i Karina’s butik til Sookie (joo, en lidt sen fødselsdagsgave 😉 ) – men lige nu fortryder jeg, at hun fik den, for jeg har en frygtelig hovedpine og havde lige glemt, at legetøjet kan pive 😉

Sookie med sit legetøj

Sookie med sit legetøj