Udstilling – og super opførsel

Igår blev Sookie udstillet på border collie klubbens udstilling. Jeg var i tvivl om, om jeg skulle tilmelde Sookie, for jeg vidste hun ikke var dommerens type. Dommeren er til de større, kraftige og pelsede typer – og Sookie er jo nok nærmest en lille sportsmodel. Men jeg besluttede mig for at tilmelde hende alligevel, for at få trænet at være “på” og sammen med mange andre hunde på et meget lille område.

Dagen startede med et soigneringskursus, handler-træning og til sidst dommerens præsentation af, hvad der kigges på – først derefter startede selve udstillingen. Der var ikke så mange tilmeldt udstillingen, men heldigvis var der 6 i Sookies klasse, så vi kunne få trænet at stå tæt sammen med andre hunde samt løbe med andre hunde i ringen.

Jeg må lige indrømme, at februar måned ankom langt før end jeg var forberedt på 😉 Jeg havde jo planlagt at få trænet Sookie i free-stand – altså hund står flot foran mig.. men det havde jeg jo svedt ud, så først da jeg modtog PM’et for en uge siden, kom jeg i tanke om, at der var noget jeg havde glemt at træne 😮

Da det endelig blev vores tur til udstillingen, knoklede jeg med at få Sookie til at stå i mere end 5 sekunder ad gangen – det gik okay trods den manglende træning. Sookie løb bare som en drøm rundt i ringen og ænsede ikke hundene omkring hende eller de mennesker og hunde, der kom i vejen for os (folk forstod ikke, at tæppet var udstillingsringen, så der vadede mens vi løb rundt). Det føltes som om vi aldrig havde lavet andet! Hold op, hvor var jeg stolt af hendes præstation – så da dommeren præsenterede os for bedømmelsen: Good med bemærkningen om, at han synes der var alt for lidt hund – højde og drøjde – betød det ikke meget for mig, for jeg var så stolt over Sookie’s præstation 😀 Dommeren sagde dog også, at Sookie ser ud til at være super lækker hund at arbejde med – og det kan jeg jo kun bifalde 😉

I hallen var der også rally-prøver, så der var rigtig mange hunde – af forskellige racer – stuvet sammen. Der var så meget uro hundene imellem og jeg undrede mig over, at nogle faktisk byder deres hunde at være med i indendørsarrangementer…
Sjovt nok var Sookie ikke opsat på at skulle hilse på samtlige hunde, som hun ellers plejer at gøre/ville. Men fulgte mig pænt rundt uden at trække i snoren eller lade sig påvirke af andre hundes knap så venlige adfærd.
Sookie har fået en lidt dårlig vane at tro, at alle der har godbidder gerne giver hende nogle – men ikke alle hunde synes, at deres ejer skal dele ud af deres godbidder. Når hundene så laver udfald, forholder Sookie sig helt i ro – ikke noget med at forsvare sig eller svare igen – men er helt i ro indtil den anden hund stopper (eller bliver stoppet af ejeren).
Jeg sad ved siden af en hund, som var top-stresset. Først overvejede jeg at flytte mig, for jeg bryder mig ikke om at se på det. Men Sookie tog ikke notits af den – kun en gang, da Sookie lå ned og den pludselig gik igang med at skrabe løs på bunden af dens bur. Sookie blev forskrækket og fløj op – kiggede på den og lagde sig så ned igen. Jeg testede egentlig, om Sookie ville lade sig påvirke af en stresset hund, men det gjorde hun absolut ikke – hun tager altså alting i sådan en imponerende cool ro 😀

Ja, så udstillingsresultatet blev ikke Excellent, som de to sidste gange, men “kun” Good – men Sookie’s opførsel både i og udenfor ringen var Excellent 😀