Slalom træning

 Jeg måtte erkende, at jeg ikke havde været grundig nok med det helt basale.. Sookie kunne finde ind i første port, når jeg sendte hende fra højre side, men fra venstre (den nemme) løb hun forbi pindene og igennem andet sæt pinde.

Så jeg gik helt tilbage til kun et sæt pinde og få trænet indgangene fra meget større vinkler, som jeg tydeligvis ikke havde gjort nok i fra venstre side, da det jo er den nemme indgang 😮  

Det må så være omkring 7. træningspas vi er kommet til, og her trænede jeg venstre indgange og inden ret længe, havde Sookie 100% succes, selv på en 110° indgang.

8. træningspas genopfriskede jeg indgangene med hende, og derefter prøvede jeg at sætte et sæt pinde mere op i en afstand af ca 3 meter.. og nu havde hun forstået, at hun skal igennem første sæt pinde også 🙂
Jeg var også kommet til kun at belønne efter andet sæt pinde, så det første sæt helt mistede værdi. Så da jeg satte andet sæt op, fik hun de første 4-5 gange en godbid efter første sæt pinde – før hun også skulle tage andet sæt (Sookie er mest motiveret når det er godbidder og det er ved at være aftensmadstid 😉 )

9. træningspas startede jeg et par gange med de to sæt pinde og stadig med 3 meters afstand. Herefter rykkede jeg andet sæt pinde tættere på – tilsidst stod de i en afstand af 1½m. Det ser ud til, at Sookie nu har forstået, at første sæt pinde også skal tages 🙂 Hun er blevet sej til indgangene, især fra højre side, hvor hun selv kan løbe op og finde indgangen. Venstre side kan hun dog stadig snyde første port og løbe langs første sæt pinde på højre side og så tage andet sæt.

Jeg har efterhånden glemt, hvor meget og hvornår jeg har trænet slalom med Sookie. Snevejret lagde en dæmper på det hele, indtil jeg fandt ud af, at den frosne sne kunne holde til, at Sookie løb på den (uden at træde igennem sneen). Jeg nåede til at sætte to sæt pinde op i 60 cm afstand og vinklet med 10-15 cm mellemrum (altså pindene stod ikke på en lige linie). Succesraten var stadig stor – 100% på højre side, men kun omkring 80% fra venstre side – nu løb hun ikke rundt om første pind, men langs første sæt pinde på venstre side og så rigtigt ind i andet sæt pinde.

Jeg prøvede at sætte de 4 pinde op på en helt lige linie, og så havde vi 100% succes fra begge sider 🙂

Da jeg ville introducere endnu et sæt pinde, stillede jeg pindene op vinklet så det gav 5 cm mellemrum. Jeg gjorde det for at være sikker på succes, da det skulle være nemmere at løbe igennem og fordi jeg gerne vil have en bedre rytme. Højre side havde en succesrate på 90% – hun løb ind i anden port et par gange. Venstre side var nede på 70% succesrate – hun løb forbi første sæt pinde, men på venstre side, og så ind i andet sæt og tog resten fint herfra.

Jeg trænede et par pas mere med denne opstilling, og succesraten var nogenlunde den samme. Jeg så ikke en forbedring af rytmen, nærmest tværtimod, så trippede hun nogle gange igennem…

Så var det, jeg kom i tanke om, at der var større succes ved de 4 pinde på en helt lige linie, så jeg prøvede at stille de 6 pinde op på en helt lige linie. Succesraten kom nu op på 100% på højre side og 95% på venstre side – samt rytmen blev meget bedre, farten dog ikke så høj endnu. Hmm.. hvordan er det lige, at succesraten kan blive højere, når man gør tingene sværere?! Jeg tror vinklen forstyrrede, ikke bare at finde indgangen, men i særdeleshed rytmen. Rytmen fordi hundene placerer poterne nær pindene, men her lå skinnen, så derfor trippede hun.

Jeg har kun trænet på de 6 pinde på en lige linie en enkelt gang. Men hold dog op for nogle seje højre indgange Sookie kan – jeg kan stå ved på højde med tredje pind og sende hende i slalom, hvor hun selv løber op og søger ind i første port – alt imens jeg bevæger mig ned mod enden af slalom. Vildt!! Ja, nu er det jo så bare, at jeg så også skal huske at træne den “nemme” venstre indgang 😉

Tags: