Agility og felttræning – hvad blev det egentlig til?

Jo, jeg havde jo mine meget store overvejelser om, hvilke metoder jeg skulle bruge for at indlære Sookie felterne – det gjaldt sådan set dem alle, vippe, balancebom og A-bræt.
Grunden til mine store overvejelser er Sookie’s størrelse. Jeg har stadig ikke fået hende officielt målt, men regner nu med, at hun skal løbe i stor klasse. Jeg er helt sikker på, at hun sagtens kan springe så højt som hundene skal i stor klasse – men ville hun kunne følge med de andre, altså tidsmæssigt? Elliot løb så forfærdelig stærkt, at selvom vi spildte lidt tid på felterne, så havde de andre hunde svært ved at følge med. Men det kan jeg jo ikke regne med, at det samme gælder for Sookie, så derfor vil jeg gerne have, at hun har de mest optimale felter som muligt.
Så efter nøje overvejelser, er valget faldet på følgende metoder;

Vippe; enormt inspireret af Wendy Pape’s metode. Hun lærer hunden at løbe helt ud til enden af vippen og derefter stiller hunden sig i position (lært vha nose-touch). Jeg er nu ikke så hip på at lære Sookie nose-touch, så jeg regner med, at hun bare skal stoppe på feltet. Jeg er nået til, at Sookie løber helt ud til spidsen, og næste skridt er at vippe vippen 🙂

A-bræt; her valgte jeg at Sookie skal have løbefelter, indlært efter Rachel Sander’s metode. Metoden går ud på, at hunden lærer at springe igennem et felt, som man så lægger op A’et. Indtil videre har vi ca 80% succes – nogle gange springer Sookie over toppen og langt ned på ‘et og af igen (uden at ramme feltet). Andre gange tager hun tre skridt ned i stedet for bare to. Fandt dog lige ud af igår, at det er fordi feltet stadig er hævet en smule – jeg lagde det helt ned på A’et og prøvede også at fjerne øverste pind i feltet – 100% succes 😀

Video fra træning sidste søndag:

[youtube

Balancebom; her faldt valget på Ann Croft’s metode, men den blev modificeret (af Sookie).  At træne at Sookie løb hen og lagde sig på et stykke gulvtæppe gik fint, at Sookie bare løb ned over balancebomsfeltet gik også fint. Da jeg satte begge øvelser sammen, blev Sookie noget forvirret. Hun startede med at stoppe først på feltet og derefter på tæppet. Jeg valgte så at flytte tæppet op på feltet, og så gik det strygende 🙂
Jeg har dog valgt at Sookie både skal stoppe og så bare markere feltet. Her stopper hun på feltet:

[youtube

Og her markerer hun bare feltet:

[youtube

Alle tre metoder er helt nye for mig – ja, jeg eksperimenterer, men det gør det også sjovere at træne hund. Bliver spændende at se, om metoderne ender op i nogle hurtige og sikre felter – det må den videre træning vise 🙂