Away og Come Bye træning

Når nu jeg ikke har adgang til får så ofte, så må jeg jo finde en alternativ måde at få trænet kommandoerne Away og Come Bye. Det jeg skal have lært Sookie er dels at lære, at Away betyder bevæg dig til højre og Come Bye betyder bevæg dig til venstre. Og dels ikke at gå frem, når kommandoen gives, men straks flytte sig til siden.
Grunden til, at man ikke vil have hunden til at gå frem er, at man heller ikke vil have fårene til at flytte sig. Ved at hunden bevæger sig ude i samme radius, vil fårene ikke flytte sig. Og det gør det så muligt, at få hunden til at bevæge sig derhen, hvor man gerne vil have den, før den går mod fårene. Derved flytter hunden fårene hen, hvor man har bestemt sig til.

Her i morges fandt jeg på at træne kommandoerne som vist på videoen. Ganske smart, synes jeg selv 😉

[youtube