Hyrdekursus

Igår afholdte Karina hyrdekursus med Jette som instruktør. Jeg har ikke haft mulighed for at hyrde siden vi sidst var på kursus hos Karina i oktober, så var lidt spændt på, hvordan Sookie ville reagere – og spændt på, om jeg kunne huske, hvad jeg skal gøre 😉

Det var ikke at mærke på Sookie, at det er 4 måneder siden hun sidst har været på får – men det var absolut at mærke på mig… jeg trænede kun fradrivning, og der gik noget tid, inden jeg kom ind i det igen.. jeg havde helt forkert kropssprog i starten, for jeg var helt bjergtaget af Sookie’s super flotte hyrde-stil og faldt helt i staver over at se hende være så koncentreret og bevæge sig så elegant og smukt 🙂

Sookie har sprunget rundt i sneen her i vinters og er i det hele taget meget aktiv – jeg har derfor haft hende til massage – og det var noget hun trængte til, for nu er hendes bevægelser frie og smidige igen. Og det havde jo så også positiv effekt på hendes hyrdestil.

Når jeg stod og kiggede på hende samt vendte fronten mod hende, fik jeg med kropssproget skubbet hende ud fra linien og hun sivede om på siden af fåreflokken i stedet for at blive bagved. Da jeg endelig fik koncentreret mig om mit kropssprog, blev Sookie’s linier helt rigtige og hun blev lige bag fårene.

Sookie gjorde det rigtigt godt – hun var lydhør og løb ikke en eneste gang foran fåreflokken for at stoppe dem og føre dem hen til mig – hun synes dog det var lidt mærkeligt, at træningen kun skulle foregå i langsomt tempo og at hun ikke skulle sendes ud (altså spæne afsted) og hente flokken. Så da vi havde været på første gang og kom ud på marken ved siden af fårene, så hoppede hun glad bagud foran mig (som hun gør, når vi er til agility og skal hen til start springet) – for så at tage sig en spæner rundt i 8-taller på marken 🙂 Ja, glad var hun – og glad var jeg for, at hun opførte sig eksemplarisk inde hos fårene og afreagerede udenfor folden 😉