LoLaBuLand Agility Camp

 

I uge 16 deltog jeg i LoLaBuLand Agility Camp i Slovenien hos Silvia Trkman. Det var en rigtig spændende og oplevelsesrig tur – både turen derned og hjem samt selve kurset. Jeg havde ikke planlagt turen til/fra Slovenien – og  havde besluttet at tidsplaner skulle være ikke eksisterende 🙂 Vejret var alle dage bare helt fantastisk – solskin, solskin og atter solskin 🙂

Turen til Slovenien

Jeg nåede Leipzig ved en 18-tiden og valgte at overnatte der. Det var slet ikke et problem at finde overnatningssteder, hvor de accepterede hunde – og som lå tæt på en park 🙂

Jeg gik en tur i Leipzig om aftenen og morgenen. Jeg kørte fra Leipzig ved middagstid og ankom til Salzburg ved en 18-tiden. Lørdag morgen opdagede jeg, at Sookie havde startet løbetid – det forklarede hvorfor hun virkede lidt træt, men ellers bliver hun ikke påvirket af det. Om morgenen gik turen til fæstningen og derefter sightseeing i byen.

Leipzig - Sookie ser på kunst ;-)

Leipzig - Sookie ser på kunst ;-)

Leipzig

Leipzig

Aftentur i Salzburg

Aftentur i Salzburg

Sookie er ved at blive spist ;-)

Salzburg - Sookie er ved at blive spist ;-)

Salzburg - Queen Sookie :-D

Salzburg - Queen Sookie :-D

Salzburg - Mozart badeand :-D

Salzburg - Mozart badeand :-D

 
Jeg kørte ved en 13-tiden mod Slovenien, men tog lige et smut til Gollingen, hvor der er et smukt vandfald. Kl 19 nåede jeg til Slovenien og fandt Bed & Breakfast stedet. Søndag stod på sightseeing i lokalområdet, hvor jeg tog til Krka, hvor floden har sit udspring.

Gollingen - vandfald

Gollingen - vandfald

Krka flodens udspring

Krka flodens udspring

 

LoLaBuLand kurset

Dagene var opdelt således, at vi startede med Handling, så Foundation og til sidst Tricks. Jeg havde tilmeldt mig Handling og tilskuer til Foundation – men fortrød jeg ikke også deltog i tricks, da de gik ud på at lære hunden at bruge hele kroppen og hovedet 🙂

Banerne var som sædvanligvis spændende og anderledes.. Silvia var inspireret af en VM springbane og en fransk dommer.. lige opgange til felt-forhindringer er en by i Rusland, rundt og tage springet fra “bagsiden” og snævre vendinger gik igen.. altså med andre ord, lige hvad vi har behov for at træne 🙂

Jeg var vældig positiv overrasket over Sookie.. hun kunne rigtig mange ting, og kunne løbe bl.a. “VM springbanen” uden problemer (hvor 60% blev disk’et til VM) – men jeg fik absolut også fundet ud af, hvor vi har vores huller og skal forbedre os! Bl.a. “taber” jeg ofte Sookie, så hun kommer om på forkert side af mig.. jeg skal være meget mere tydelig, hvor jeg vil have Sookie skal løbe og sikre mig, at jeg har kontakt med hende – forhåbentlig er det bare et erfaringsspørgsmål, for med Elliot skulle jeg bare have kontakt med ham over springet og herved havde jeg signaleret, hvilken side af mig, jeg ville have han skulle løbe – ellers må jeg bare tage mig sammen og være lidt mere tydelig 😉

Foundation delen var en gennemgang af indlæring af forhindringer og kommandoer. Silvia forklarede om Cik & Cap, løbefelter, slalom og serpentiner/threadle/uden-om træning. Jeg havde tilmeldt mig som tilskuer, da jeg til dels ikke vil løbe Sookie træt inden ugen var omme, men især fordi netop ved indlæring, kan vi alle have forskellige udfordringer og som tilskuer vil jeg have mulighed for at høre alle gode råd.

Tricks-delen gik bl.a. ud på at lære hunden at den både har forben og bagben og tricks til selv at få hunden til at strække ud 🙂

Kurset sluttede af med, at Silvia gav os alle feedback – imponerende nok, kunne hun remse ting op, man havde sine udfordringer med om mandagen! Det var ret lærerigt at lytte til de andres udfordringer og forslag til, hvordan de skal træne videre. Så alt i alt et rigtigt godt kursus, som det var værd at køre så langt efter 😀 Maja Rokavec var forbi og tage nogle fantastiske billeder – her er et par stykker af dem

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

…Og dette er den glade forsamling skøre agility-menneker fra flere forskellige lande 😉

Deltagerne på LoLaBuLand-camp'en - foto: Maja Rokavec

Deltagerne på LoLaBuLand-camp'en - foto: Maja Rokavec


 

Agility-konkurrence i Ptuj

Camp’en sluttede om fredagen og lørdag var der det første kvalifikationsstævne af 6 for udtagelse af det slovenske landshold. Jeg besluttede mig for at tage til Ptuj for at kigge – og fik så muligheden for at deltage i klasse 2 med Sookie 🙂 Temmelig sjovt at deltage i et stævne, hvor man slet ikke har styr på, hvornår man skal starte – kunne bare høre mit navn i højtaleren nogle gange og stillede mig til start – først da de kiggede rundt efter mig, vidste jeg, at det var min tur 😀 Sookie skulle springe 65 cm, hvilket hun ikke har prøvet før – men det klarede hun fint – ikke en eneste nedrivning! Vi fik dog to disk’er.. jeg har lige set videoerne, og Sookie løber faktisk ret så godt, men jeg blev disk’et, da jeg ikke havde fuld kontakt med hende og hun antog “friheden” betød at hun kunne løbe tværs over banen til tunnel eller pose 😉

Der var også deltagere fra Kroatien og Ungarn og der blev bare vist flot agility! 9 af 10 små/mellem hunde har løbefelter og de spænede bare derudaf – fantastisk så mange forskellige racer, der var repræsenteret og som kunne løbe stærkt! Halvdelen af de store hunde havde løbefelter, men succesraten var knap så stor.. stof til eftertanke, nu hvor jeg træner løbefelter med Sookie.. Jeg fik filmet flere af hundene og har fået flere ideer til, hvordan man kan handle forskellige sekvenser! Skønt 🙂

Foto af Maja Rokavec

Foto af Maja Rokavec

Foto af Pauline Debarbat

Foto af Pauline Debarbat

 

Frisbee konkurrence

Om søndagen var der en frisbee konkurrence. Jeg har aldrig set en frisbee konkurrence før, så jeg besluttede at blive endnu en dag i Slovenien og få stillet min nysgerrighed. Hold dog op, hvor var det fedt – alle havde deres program med musik til og de havde 90 sekunder til at vise, hvad de kunne. Ja, jeg blev så inspireret, at jeg købte et par frisbees 😀

Frisbee konkurrence

Frisbee konkurrence

Frisbee konkurrence

Frisbee konkurrence

 

Turen hjem

På turen hjem gjorde jeg kun et stop – i Nürnberg. Sikke dog en smuk by og utrolig venlige mennesker.. Igen en dejlig solskinsdag, hvor jeg morede mig over at tage nogle skøre billeder af Sookie 😀

Sookie's slot :-)

Sookie's slot :-)

Jeg lover, jeg gør det aldrig igen ;-)

Jeg lover, jeg gør det aldrig igen ;-)