8-tals- og cykelhjulstræning

Hmm.. 8-taller?

8-taller.. er det ikke 2 runde cirkler?!

Hyrdetræningen er blevet en hel del mere målrettet og præcis efter vi for første gang trænede slalom med fårene. Jeg fik dog lige udfordret mig selv i den grad, da jeg ville gøre slalomtræningen lidt sværere og i stedet træne 8-taller – for det første fik jeg lavet 8-tallet for lille (3 markeringer med 5 meter imellem) og for det andet skal jeg stadig blive bedre til at læse fårene, og læse dem mens de går i 8-tal er bare ikke nemt, når man mangler erfaring 😉

Det var ikke helt håbløst, der var mange gode momenter – men man skulle have en god fantasi for at se, at det var 8-taller fårene gik i 😉

Jeg træner nu også på cykelhjulet – det kaldes øvelsen, hvor man på kommando flytter hunden rundt om fårene en “egers” længde ad gangen – og hunden skal blive ude i samme afstand (altså figurativt som dækket på hjulet). Indtil nu, har jeg flyttet Sookie den samme vej to gange og hvis hun gjorde det godt, fik hun lov at gå ind mod fårene og flytte dem som belønning.
Sookie er eminent til at se mønstre i træningen (og i det hele taget), så hun fandt hurtigt ud af, hvad øvelsen gik ud på og ikke mindst, hvornår man gik imod fårene 😮 Ja, så nu skal jeg lige have lært hende, at der kan være variationer i øvelsen 😉