Border Collie Classic 2011

I år blev Border Collie Classic (BCC) afholdt i Danmark. BCC er Europamesterskaber for stambogsførte border collier. Jeg har aldrig deltaget i BCC før, men da det nu skulle være i Danmark i år, tilmeldte jeg Sookie til agility.

Selvom vejret ikke lige har været sommervejr, men koldt, blæsende og regnvejr – for ikke at glemme myggene – har det været et rigtigt godt arrangement. Mange rigtig gode baner og fantastisk dygtige  ekvipager fra ialt 17 forskellige lande. Tempoet, som hundene løb i, var kanon højt og bare en lidt for stor bue gjorde, at man røg langt ned på listen. Ja, det var super flot agility, man fik at se!

Og hvor er det bare dejligt med feltforhindringer med gummibelægning – hundene står så godt fast på dem og de er stød-absorberende. På grund af regnen blev banerne ret mudrede og til tider glatte, men ikke på noget tid farlige, da feltforhindringerne ikke blev glatte af mudderet fra hundepoterne eller regnen.

Vi havde nogle rigtig gode løb. Jeg har dog stadig ikke vænnet mig til Sookie’s tempo endnu – ja, jeg hænger af og til i bremsen 😉 Det blev til flere disk’er, men det gør nu ikke spor – det var bare i småtingsafdelingen, at jeg enten ikke fik kaldt eller fik givet en forkert kommando (fremad i stedet for “drej”). Jeg er bare så tilfreds med, at Sookie nu løber så hurtigt. I et af løbene blev vi disket, da Sookie har rejst sig fra start positionen og gået frem og da jeg starter hende, løber hun under overliggeren. Jeg vælger at sætte hende tilbage og gå ud og stille mig på banen igen (og herved er vi disk’et). Hele gennemløbet kører bare – super god kontakt, dog to nedrivninger og så løber Sookie forbi sidste spring – jeg kalder hende tilbage og sender hende over springet – hendes tid var ca 37 sek og vindertiden var ca 34 sek 😮

Bedst af alt – Sookie fik hver gang feltet på balancen – det er jeg bare super glad for 😀 Da Sookie fandt ud af, at der var gummibelægning på balancen, blev der bare løbet igennem – mindst 3 poter på feltet hver gang 😀

Selvom vi ikke kan prale af en håndfuld fejlfrie løb eller at have kvalificeret os til finalen, har Sookie alligevel gjort sig bemærket – flere spurgte til hende, hvor hun er fra og hvem hun er efter 🙂

Krizsán Tamás fra Ungarn har taget disse billeder af Sookie – de oser af speed 😀

Flyvende Sookie ;-)

Flyvende Sookie ;-)

Lige en tå på balancen

Lige en tå på balancen

lukkede øjne?!

lukkede øjne?!

 

Sookie kaster sig i slalom

Sookie kaster sig i slalom

Ok, vi skal til venstre nu

Ok, vi skal til venstre nu