Puppy class – lektion 2

Puppy class lektion 2 er nu ovre – og denne gang har vi trænet: elefant, touch, krydse forben, egern, bakke og 2on2off – ja, det var meget, og Vini har heller ikke fået lært det hele endnu.

Elefanten er øvelsen, hvor Vini står med forbenene på en balje og flytter bagbenene rundt. Den har hun lige lært (hun lavede kun en halv på videoen).

Touch går ud på, at hunden skal røre med poten på en ting – og denne ting skulle vi holde i forskellige højder, så hunden lærer, at den også kan røre noget, der ikke kun ligger på jorden.

Krydse forben er som øvelsen hedder, hunden ligger og skal lægge det ene ben over det andet. Vini har næsten forstået det – hun bevæger sig bare en del til den side, hvor hun skal krydse poten over. Vini synes tricket Frøen er det sjoveste (og hun kan allerede strække begge bagben ud!) så den viser hun også lige i videoen, når hun laver denne øvelse 😉

Egern er øvelsen, hvor de skal sidde på bagbene og ikke røre med forbenene. Det er jeg kun lige startet på at lære Vini, men allerede dagen efter videoen blev taget, kunne jeg se, at hun bedre havde forstået, hvad hun skal.

Bakke går ud på, at hunden går baglæns. Det har vi også kun lige startet på, så vi er ikke så langt endnu.

2on2off er øvelsen, hvor hunden står med bagbenene på et eller andet og forbenene er på gulvet/jorden. Den er vi også kun lige startet på, og har ikke fået trænet den yderligere. Her er en video af, hvor langt vi er:

Selvfølgelig er Sookie også med til at lave øvelserne – og hun synes det er ret sjovt. Hun kan nu dem alle i forvejen bortset fra at krydse forben. Sookie kan næsten tricket med at krydse forbenene – lidt lettere at lære en rolig Sookie denne øvelse end en lille energisk Vini 😉

Det gode ved at lære dem begge tricks er, at mens jeg træner den ene, ligger den anden og venter. Og det er Vini blevet rigtig god til – dog er det for fristende, når jeg leger med legetøj med Sookie, så vil hun gerne være med 😉