Puppy class – lektion 3 & 4

Vi var kommet lidt bagud med træningen af tricks, da jeg jo var ude og rejse et stykke tid. Men det meste er allerede indhentet, dog mestrer vi ikke alle øvelserne til UG endnu. Vi er nået så langt, da nogle øvelser bare er lette at lære Vini 😀 Ja, og nogle få kæmper vi lidt med 😉

I lektion 3 trænede vi at cirkle til ben, lukke dør/skuffe, træde tilbage op på 2on2off objektet, løfte et bagben og cavaletti. Vini’s favorit er helt klart at lukke skabsdøren 😉 Ja, den øvelse har affødt lidt utiltænkt opførsel – når vi er på vej ud på luftetur, så springer Vini ind i hoveddøren, og hun har sågar plantet forpoterne på Dorthe’s bagdel, da hun stod bukket ned – ja, nok er det sjovt, men det med at springe op på hoveddøren er ihvertfald stoppet nu (det med at springe op og skubbe til folk, der står bukket ned har jeg så ikke gjort noget ved ;-)).

I lektion 4 træner vi videre på cirkle til ben (plads), sidevers 2on2off (løfte højre forben og bagben samtidig), holde om en stang og lægge en skål i en anden skål. Cirkle til ben går vældig fint – både når Vini er på “plads” og på modsatte side (måske en kommende HTM hund? :-D). Holde om en stang er vi kun lige startet på. Sidevers kan hun faktisk nu – det tog ikke mange sekunder at lære Vini den øvelse. Den sidste øvelse har vi kun trænet en enkelt gang – desværre ingen video af den session, for den var ret sjov 😉 Jeg satte mig på gulvet, trak knæene op og stillede skålen på knæene. Vini rørte ved skålen med poten, men ingen ros – så prøver hun igen, og får så skubbet skålen på gulvet. Vini træder i den med et forben – stadig ingen ros. Så vender hun sig beslutsomt om på tre ben og sætter bagpoten i skålen, når hun er vendt 180 grader – ja, hun har bestemt lært, at hun også har nogle bagben 😀

Her er videoen fra lektion 4: