Årets første stævne -::- First competition of the year

-::- English version below -::-

Igår var vi til et indendørs agilitystævne afholdt af VAS – det er første gang Sookie har deltaget i et indendørsstævne, da jeg synes tæppet VAS tidligere havde, var meget glat. VAS har fået nyt tæppe og det var rigtigt godt at løbe på – når man gik på det, kunne man mærke, at det var stødabsorberende og hundene stod rigtigt godt fast.

Det første løb vi skulle løbe var SP2 og jeg var bare så nervøs 🙂 Jeg synes det var svært at planlægge min ‘handling’ når jeg ikke vidste, om Sookie ville stå fast og hvor hurtigt hun ville løbe på tæppet. Da jeg har startet Sookie kan jeg se, at hun da bare er fuldstænding kold over at være indendørs og at hun står godt fast på tæppet – så forsvinder nervøsiteten, sådan næsten.. for jeg får råbt SLALOM!SLALOM!SLALOM! hvor jeg plejer at sige sla-sla-sla. Resultatet er, at Sookie fint tager de første par porte, men løber ud af slalom og gør ad mig.. doh! 🙂 Men ellers en fint løb.

Næste løb er også SP2 (ny dommer) og her får jeg ‘handlet’ Sookie forkert på tredje spring, og hun når at tage det bagfra også, så vi blev disket. På resten af banen løb vi alt hvad vi kunne og jeg synes det gik stærkt 😀

Det tredje løb er AG2 og det gik ikke så godt 😉 Tredje spring igen, får jeg ikke vist Sookie ud til, så hun løber forbi og senere får jeg hende sendt i den forkerte tunnel-indgang. Balancebommen er der tæppe på, og her stod Sookie ikke så godt fast, men hun fik da lige en bagpote på 😉

Sookie får lige en bagpote på feltet

Sookie får lige en bagpote på feltet

Det sidste løb er også AG2, men her når jeg ikke at gå bane. Efter det første AG løb var jeg kørt hjem for at hente Vini og tænkte, at hvis jeg var tilbage 45 min før klassens start ifølge tidsplanen, så var jeg nok i god tid.. nope 🙂 Banen var ikke helt triviel, og jeg skulle heldigvis løbe som en af de sidste, så jeg nåede at se ca 10 hunde løbe banen. Eneste sted jeg var i tvivl om, hvordan jeg skulle ‘handle’ Sookie var de tre spring efter vippen. Sookie glider på balancen og får ikke sat ordentlig af, så hendes skridtlængde bliver for kort, så hun får ikke feltet. Hvorfor Sookie løber ud af slalom ved jeg ikke – jeg prøvede for sjov at klippe i videoen, så jeg kunne se, hvor hurtigt hun ca ville have haft løbet, hvis hun ikke havde haft slalomfejl – jeg fik tiden til ca 38,5 sek og det ville være næsten 2 sek hurtigere end den hurtigste tid 😀

-::- -::- ENGLISH VERSION -::- -::-

Sookie has never participated in an indoor competition before. The carpet the organizer had before was very slippery but they had acquired a new carpet and I decided to sign Sookie up for this competition. It’s been long since we competed last and I was really nervous before the first run – I didn’t know if Sookie would have a good grip on the carpet and therefore I found it very hard to plan my handling. First run was J2 and after a few obstacles I could see Sookie had a good grip on carpet and she was running full speed – unfortunately I shouted SLALOM (weave) and I usually only say sla-sla-sla, maybe this was the reason for Sookie only started weaving and then turned around to me and started barking at me. Else a very nice run 🙂

Second course was also J2 (another judge). I handled Sookie wrongly on the third obstacle and she misunderstood me and took the jump once again from wrong direction – eliminated. Sookie ran rest of the course in full speed and I got to try out some new handling as well 😀

Third course was A2. That was an ugly run – more correct to say, ugly handling 😉 The dogwalk had carpet on it and Sookie found it a bit too slippery and anyway she got the contact but only hitting with one rear paw (see photo above).

Fourth course was the second A2 run. I came too late for the course walk but decided to run anyway. We actually did quite well. Again Sookie didn’t complete the weaves and she slipped on the dogwalk and consequently next stride was very short and hence, she missed the contact. I did some video editing to measure the time if Sookie had completed the weaves at first try – she would actually have won the class and time would have been about two seconds faster than the fastest dog 😀