Tree Work :-)

-::- English version below -::-

Jeg har 3-4 gange på vores gåtur lavet lidt “tree work” med hundene – det er egentlig de grundlæggende ‘handlings’-teknikker i agility jeg træner. Når træerne har fået “værdi” og hundene synes det er sjovt og kommer hurtigt og tæt rundt om træerne, så er det nemt at overføre øvelsen til rigtige agilityspring 🙂

Vini er jo helt ny i agility og kan faktisk ikke noget endnu – så hende har jeg indtil nu kun trænet at sende rundt om træerne med forskellige afstande samt forstadiet til at “krydse-bag” (altså hunden løber rundt om træet, men væk fra mig).

Sookie træner jeg lidt sværere handling med, såsom “tysker-vendinger” og lap-turns. Her er lidt video af vores Tree Work og resultaterne af samme – dog kun video af Vini’s første træningsgang på rigtige forhindringer.

Denne leg er også med til at opbygge musklerne og behøver jeg at sige, at de 5 minutter vi lige træner om træerne falder i god jord hos hundene?! 😀

-::- -::- ENGLISH VERSION -::- -::-

3-4 times on our daily walk I have introduced the dogs to “Tree Work” – I am actually training agility foundation skills with the dogs. When the dogs find it exciting to run around the tree – in full speed and tight around the tree – then this exercise can easily be transferred to real agility jumps 🙂

Vini is new to agility and hasn’t really been introduced to agility yet. When training tree work with Vini the main focus is commitment, speed and tight turns.

Sookie needs some more challenges and focus is apart from commitment, speed and tight turns also the more advanced handling skills like lap turns.

The video above shows the result of the tree work training – yes, it’s the first time Vini has been doing sequences on real agility jumps.

This exercise builds up the muscles that are needed for speeding and turning tight – and do I need to tell that the dogs love this game?! 😀