Handling seminar with Zeljko Gora, Croatia

I was so fortunate to be offered a working spot on a 2-day seminar with Zeljko Gora from Croatia. At first I hesitated to sign up as I only few weeks prior had been at the Lolabuland camp and I knew from last year that I would be given so much feedback that I would have enough to work with for some months 😉 But as Zeljko is also focusing on the dog’s commitment/independence and running with the dog I thought it would complement the feedback I had received from Silvia at the camp.

Zeljko had made some really fun courses (a bit easier than the ones Silvia had made) so I got my self confidence are back again – just kidding 😉 What I mean is that I had learned a lot at Silvia’s camp, which I didn’t really realise as I also identified many gaps in our training. It was only very few times I was handling Sookie differently than Zeljko had planned! But that said, there are still a long way from my handling plans to my execution of same 😉

We indeed was running a lot – in the evening at home, after having relaxed for some hours, my thighs were so sore and I could hardly get up from the couch – guess I’m not in such a good shape as I should be at this time of the year.. 😮

It was absolute a great seminar and I got some really good recommendations on how to train Sookie to e.g. turn tighter. But have to start working on this before next seminar with Zeljko in July 😉

-::- -::- Dansk version -::- -::-

Jeg var så heldig at få tilbudt en plads på et 2-dages kursus ved Zeljko Gora fra Kroatien. Jeg var først lidt i tvivl om, om jeg skulle tilmelde mig, da jeg kun et par uger forinden ville have været på Lolabuland camp’en. Jeg vidste fra sidste år, at jeg af Silvia ville få rigtigt meget jeg kan arbejde videre på, at jeg ikke gerne ville have det blandet sammen med andres feedback. Men da Zeljko også fokuserer på hundenes “commitment”/selvstændighed og at man skal løbe med sin hund, så ville det supplere Silvia’s feedback.

Det var nogle rigtig sjove baner, som Zeljko havde lavet – lidt nemmere end Silvia’s baner, så jeg fik min selvtillid tilbage igen – just kidding 😉 Hvad jeg mener er, at jeg havde lært mere end jeg lige troede af Silvia, da jeg nok mest var overrasket over så mange ting, jeg endnu har at lære Sookie. Kun nogle få gange ville jeg have handlet Sookie anderledes en Zeljko havde tænkt 🙂 Men når det er sagt, så er der stadig lang vej fra min plan til udførelsen af samme 😉

Det var et rigtigt godt kursus og jeg fik nogle gode fif til at træne videre på at få Sookie til at dreje, så hun får nogle mindre buer. Nu må jeg se at komme igang med at træne det inden det næste kursus med Zeljko i juli 😉

Sookie - photo: Lene Wöhliche

Sookie - photo: Lene Wöhliche