Agility competitions -::- agilitystævner

Gosh, time flies.. so far this year Sookie has participated in four agility competitions. Here’s a short update on each competition.

Zagorje, Slovenia

This was actually the first time running outside on turf. I had no idea that Sookie would increase the speed significantly when running on turf 😮 First run was in A2 and I just tried to keep up with her – it went okay until she came out of a tunnel and Sookie was supposed to take the jump straight ahead but as I was a bit behind she crossed my path and took another jump from behind.. hmm..

Second run was in J2. It all went well until Sookie was supposed to turn tight after a tunnel – she didn’t turn tight and I had to change my handling plan. It resulted in me being behind wherefore I accidently pointed her to the wrong obstacle. Doh! But what a speed!

DGI at Borsholm

After having run on a DW with long planks I thought it would be good to sign Sookie up for a “for fun” competition where they would be using a DW with shorter planks – similar size to what we would be running on the next couple of weekends.
We run the same courses twice. First run was agility and except from not hitting the contact on the DW then rest of the course went pretty well. Next run on the same course didn’t go as well – I put some more pressure on Sookie but that was too much.
Then we ran the jumping course and had two clean runs – and both very fast! Yay 😀

Vestegnen

We are now becoming a team and had some really good runs. Except from knocking down the first bar in A2 Sookie had a clean run – almost 2 seconds faster than the second fastest time 😮 On Saturday she hit the contact both times on DW – yay 😀 In the jumping classes with had few miscommunications – I still have to get used to Sookie’s increased speed.

Sunday we had a fault before the DW wherefore I decided to jeopardize the DW contact – and yes, she didn’t hit the contact but now I know what to train!
Sookie had a clean run in J2 – not the most efficient handling from my side so too many wide turns – but yet she became number two in her class and got the last exam for J3 😀

Roskilde

We had 50% success on hitting the contact on the DW. I decided to use the turn queue in one of the agility runs but that was too stupid of me.. sigh.. we haven’t been training the turns for a couple of months so of course she failed 🙁

We had our debut in J3 – and Sookie did really well.. except from taking the wrong tunnel entrance everything else was almost perfect 🙂
And we had two clean runs in Jumping open class and became number 5 both days 😀

Hvalsø

This was absolutely a bad handling day (and really bad weather day)… we had a great run in Agility Open but after the DW (yes, she hit the contact :-)) she took the wrong tunnel – note to myself: don’t look at the contact and think “YES, she hit” before telling Sookie where to go – no time for that 😉

We also had a nice run in J3 but again she “committed” too early on the tunnel and took the wrong entrance. In the other runs I was a bad handler.. poor Sookie..

..yeah, seems we have some challenges with the tunnel – out to train 😉

Sookie - photo: Lene Whöliche

Sookie - photo: Lene Whöliche

-::- -::- Dansk version -::- -::-

Hold da op, hvor tiden flyver.. Indtil nu, har Sookie deltaget i fire agilitykonkurrence i år og her er en kort opsummering af dem.

Zagorje, Slovenia

Det er første gang, Sookie løber på græs og jeg havde absolut ingen ide om, at Sookie ville løbe så meget stærkere på græs end hun gjorde sidste år 😮

Første løb var AG2 og Sookie spænede derudaf og jeg prøvede at følge med. Det gik nu fint nok indtil hun kom ud af en tunnel og skulle løbe ligefrem, men da jeg var en smule bagefter, valgte Sookie at løbe ind over min løbebane og tage andet spring bagfra.. hmm..

Andet løb var SP2 og det gik rigtigt fint indtil Sookie skulle have drejet skarpt efter en tunnel, hvilket hun ikke gjorde og derfor måtte jeg ændre min plan. Det gjorde, at jeg kom bagefter og så kom armen til at svinge lige lidt for meget til siden, så Sookie løb over og tog en tunnel i stedet for springet. Doh! Men sikke en fart!

DGI at Borsholm

Efter at have løbet på en lang balancebom i et stykke tid, tænkte jeg, at det nok var godt at tilmelde Sookie et DGI stævne i Borsholm, da den balancebom KAF har er kortere og den længde vil blive brugt i de næste konkurrencer.

Vi løb den samme AG klasse to gange. I første løb ramte Sookie ikke feltet på balancen, men resten af løbet var godt. Næste løb lagde jeg lidt mere press på hende, men det blev for meget.

I SP klassen løb hun fejlfrit begge gange – og begge gange løb hun vildt stærkt! Juhuu 😀

Vestegnen

Vi er nu blevet mere et team på banen og vi havde nogle rigtigt godt løb. Hun rev første pind i AG2, men resten gik godt – og hun var nærmest 2 sekunder hurtigere end næst-hurtigste hund :-0 Om lørdagen fik hun feltet på balancen begge gange – juhuu 😀 I springklasserne havde vi lidt misforståelser – jeg har stadig ikke helt vænnet mig til Sookie’s fart.

Søndag havde der sneget sig en fejl ind før balancebommen, så derfor besluttede jeg mig for at teste, hvornår det gik galt (altså ikke får feltet) – og ja, jeg kunne presse hende til at glemme alt om feltet, så nu ved jeg, hvad der skal trænes på. Sookie løb fejlfrit i SP2, men havde ikke det mest optimale løb – store buer et par steder. Men det rakte alligevel til en 2. plads og hermed har hun opnået sidste pind for at deltage i SP3 😀

Roskilde

Vi er oppe på 50% succes med at få feltet på balancen. I et af agilityløbene besluttede jeg mig for at bruge vores “drej” kommande, hvilket var dumt af mig.. suk.. jeg har ikke trænet at Sookie skal dreje i et par måneder, så selvfølgelig fejlede det 🙁

Vi havde debut i SP3 og det gik bare så godt – indtil Sookie røg i det forkerte tunnel-hul. Og vi fik også løbet de to åbne springklasser fejlfrit og blev nr 5 begge dage 😀

Hvalsø

Dette var absolut en dag, hvor jeg absolut ikke ‘handlede’ Sookie særligt godt – og vejret var også forfærdeligt… vi havde et rigtigt godt løb i AG Åben, men efter balancebommen (ja, hun fik feltet :-)) tog hun den forkerte tunnel. Note til mig selv: kig ikke på feltet og tænk “YES, hun fik det” før jeg fortæller Sookie hvad hun skal efter balancen – der er ingen tid til det 😉

Vi havde også et fint løb i SP3, men hun blev igen “suget” ind i det forkerte tunnelhul. Og i de to andre løb var min ‘handling’ bare ikke for god.. stakkels Sookie..

Ja, det ser ud til vi har en lille udfordring med de tunneller – vi må ud og træne 😉