Puppy plans -::- hvalpeplaner

I find Vini the most perfect dog for me – she is always willing to work, she’s got a great character, she puts an effort in everything she does, she’s being speedy without stressing, she loves all human beings and dogs (especially puppies), she can relax at e.g. competitions, she has a good jumping style, for not to mention: she learns really fast 😀

So.. for these reasons I’ve decided she is to be mated next time she’s in heat. I expected that to be next month but she’s in heat one month earlier than expected – yes, she’s in heat now. Due to breeding plans, I’ve made a presentation of Vini – it’s to give you an insight into who she is 🙂

As Vini is in heat now, she will soon be mated – and the lucky stud dog is Gustav – Jonnikas Alfa Romeo. Gustav is just 4 days older than Vini and lives at Kennel Solfari and is mainly herding. Gustav is sooo speedy but yet no stress – and he is so friendly towards humans and other dogs including puppies and other male dogs. I’ve met Gustav’s mom, Nova, and two brothers, Viper and Mito, and a sister, Sonett, from same litter as Gustav. I’m so happy to have met them as now I know they all have the same great character – and all are built very well. They are all working very fine on the sheep. And Mito has just won the Swedish Championship for teams and already won two certificates in agility. You can find more information about Gustav’s sire, Ross, at the kennel’s web page.

Here’s some photos of Gustav and Gustav’s pedigree:

Gustav

Gustav

Gustav

Gustav

Gustav

Gustav

Sonett

Sonett

Viper

Viper

Mito

Mito

Nova

Nova

-::- -::- -::- Dansk -::- -::- -::-

Vini er den mest perfekte hund for mig – hun er altid villig til at arbejde, hun har et fantastisk temperament, hun gør sig umage med alt hvad hun laver, hun er hurtig uden at stresse, hun elsker alle mennesker og hunde (især hvalpe), hun kan slappe af (ved f.eks. stævner), hun har en god springteknik, for ikke at nævne: hun lærer utroligt hurtigt 😀

Så.. for disse grunde har jeg besluttet at Vini skal parres næste gang hun kommer i løbetid – forventet midt i august. Men.. hun er allerede startet løbetid nu.. på grund af hvalpeplanerne, har jeg lavet en præsentation af Vini, så I kan få et indblik i, hvem hun er 😉

Da Vini er i løbetid nu, skal hun parres snart. Den heldige hanhund er Gustav – Jonnika’s Alfa Romeo. Gustav er kun 4 dage ældre end Vini og bor hos Kennel Solfari, hvor han hyrder. Gustav er imponerende hurtig og uden at stresse op – og han er så venlig overfor alle mennesker og andre hunde, inklusiv hvalpe og andre hanhunde! Jeg har mødt Gustav’s mor, Nova, kuldbrødre, Viper og Mito, og kuldsøster, Sonett. Jeg er super glad for at have mødt dem, da jeg nu ved, at de alle har det samme fantastiske temperament – og alle er godt bygget. De arbejder rigtigt fint på fårene og Mito har lige vundet det Svenske Mesterskab for hold samt vundet to cert’er i agility! Du kan finde mere information om Gustav’s far, Ross, på kennelens web side.

Der er der nogle få billeder ovenfor af Gustav og hans stamtavle.